• +31(6)28123410
  • info@latindancecompany.nl

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Omdat we bij Latin Dance Company merken dat bepaalde vragen over (Salsa) lessen vaker gesteld worden hebben de meest gestelde in deze rubriek zo goed mogelijk proberen te beantwoorden!

1.

Vraag: Kan ik zonder danspartner ook inschrijven?   
 Antwoord: Ja, zonder danspartner kan je ook gewoon inschrijven.
Er schrijven nog altijd meer dames in dan heren maar wij hebben gelukkig veel enthousiaste
heren die graag extra dansuren maken en ons daarom helpen in de lessen en zo kunnen wij altijd voorzien in gelijk aantal dames en heren.
2.
Vraag: Wat voor soort schoenen moet ik aan?
Antwoord: Dit verschilt per dansstijl, maar zeker in het begin raden wij aan om schoenen te dragen die niet te gladde zolen hebben maar ook rubber zolen raden we af. Zoek dus iets wat er tussenin zit. Het beste is om dit zelf te ervaren tijdens de eerste les welke schoen het beste danst.
3.
Vraag: Zijn er kleding voorschriften?
Antwoord: Draag kleding waar je prettig in kan bewegen en ook dit verschilt per persoon. Je kan in ieder geval gewoon in vrijetijds kleding naar de les komen.
4.
Vraag: Is het mogelijk het lesgeld in delen te betalen?
Antwoord: Ook deze vraag krijgen wij met regelmaat en dit is mogelijk. Je kan dit bij de eerste les doorgeven en we spreken dan samen af in welke termijnen je het lesgeld betaald. Voorwaarden is dat de laatste les het volledige bedrag betaald is.
5.
Vraag: Ik kom met mijn partner is het verplicht om te wisselen tijdens de les?
Antwoord: Deze vraag komt eens in de zoveel tijd eens voor en ligt meestal wat gevoelig. Het is gewoonte dat er tijdens de les door gewisseld wordt. Hier leer je namelijk sneller en beter van dansen. Op je eigen partner raak je snel ingespeeld en de dames willen nog snel de leiding nemen. Door tijdens de les door te wisselen leer je goed te leiden en te volgen. Je leert door te wisselen ook snel de rest van de groep kennen en dit maakt de lessen vaak al snel veel gezelliger omdat de groepsdynamiek hierdoor verandert. Thuis kan je samen oefenen en tijdens de feestje die jullie ongetwijfeld gaan bezoeken kunnen jullie de hele avond samen dansen als jullie dat willen!